14 Mayıs 2015 Perşembe

Doğum Hatırası

Mehveş hanım ve Barış bey, 2009 yılında Galata'da benim takılarıma rastladıklarını ve kale sur yüzüğümün akıllarında kaldığını, daha sonra internet üzerinde takibe alıp kuşbakışı koleksiyonumu beğendiklerini belirten çift beni çok çok memnun etti. Katıldığım festival, fuar ve sergilerin böyle güzel dönüşlerinin olması beni çok motive ediyor. Cansui ile tanıştıktan 6 sene sonra kendileri için özel bir kolye yaptırmak isteyip benimle facebook üzerinden iletişime geçtiler.


Mehveş hanım 9 aylık hamile idi doğumu beklerlerken bir doğum hatırası yaptırmak istediler. Bana kendilerinden bahsettiler bir kızları olacaktı daha kızlarının ismine karar vermemişlerdi. Çivit mavisi denizi, seyahat etmeyi çok seviyorlardı. Hayattan zevk aldıkları şeyler benzer olsada siyah ve beyaz kadar uzak iki zıt karakterlerdi. Somut ve net bir tasarımdan ziyade daha soyut ve yumuşak hatlı bir çalışma istediler. Ve bana fotoğraflarını yolladılar. Sade bir tasarım yapmaya karar verdim. Önce puzzle gibi iç içe geçen anne-baba ve bebeğin kullanabileceği bir tasarım çizdim. Mehves hanım sadece kendisi için bir kolye istediğini söyleyince tasarımı sadeleştirip, o şekilde uyguladım. 

Tasarımın finalinde;
Koşulsuz anne sevgisi sembolünü  turkuaz taşıyla tanrıçaya benzettim. Bütün anneler tanrıçadır çünkü. Bir tarafın dokulu bir tarafın düz olma sebebi ise eşiyle siyah ve beyaz kadar farklı olmaları ikisinin karışımı olan küçük bir kız geliyor dünyaya ve birde ying yangı anımsatıyor bize; küçük kızda hayat boyu bu felsefeyi bilsin diye. Balığa benzer figür ise hayat boyu bereket getirsin küçük kıza.

İlk Çizim Ömürlük Kolye



Bu mesleğe başladığım günden beri hep aklımda çocuk çizimlerini değerlendirmek vardı. Bunu yapma fırsatı canım yeğenimin aslında yeğen uzak oluyor demesi de garip oluyor Gurur oğluşumun çizimini kolyeye çevirerek oldu. Biraz daha büyüdüklerinde oğlum ve Gururum ile ortak bir sergimiz olur diye düşünüyorum hep hayalimdi çünkü.Onlar çizer ben keserim :) 

Anneler ve babalar için bir ömür boyu taşınacak harika bir anı oldu. Sizlerde çocuğunuzun çizimini takıya çevirmek isterseniz bana çizimin fotoğrafını yollamanız yeterli olacaktır.

Yunus Bileklik Hikayesi


9 yaşında küçük bir bey için sipariş vermeye gelen müşterim önce bir kolye sipariş verdi. Ancak 9 yaşında kolyenin çok fazla kullanılmayacağını düşünerek yanına birde bileklik yapalım dedik. Günlük hayatında hep kullanabileceği yaşına uygun bugün, yarın ve yıllar sonra takabileceği ona özel bir bileklik tasarlamak için notlarımızı almaya başladık.

Küçük beyin adı; ;Yunus
Yaş; 9
Burcu; Kova

Fotoğraflarına baktım oldukça cool ve karizmatik bir bey efendi kendisi. Bende ona derinin çok yakışacağına karar verdim. Sıra derinin üzerine gelecek olan figüre geldi. Uzun zamandır burçların yıldız haritalarını araştırıyorum. En nihayetinde kullanmak için bir fırsat buldum! Hemen kova burcunun haritasını çıkardım koydum önüme birde Yunus ismi eklemeliydim ne yapsam diye haritaya dalmışken orada bir balık gördüm sanki :) bir kafa bir kuyruk ekleyerek Yunus'umuzu da tamamlamış oldum.

Çok güzel bir bütün oldu. Deriyede fisür ile özel bir doku verdim. Sonuçtan bende, müşterimde memnun olduk.

İyi günlerde kullan Yunus!..